Since 1969

Holiday Guide to Switzerland

From UK

By Sea

By Rail

By Air

Interlaken Stations Ost/West, Buses & Taxis 

Accommodation  at Manor Farm

Manor Farm (Camping 1)

Places of interest Summer (Bernese Oberland)

Winter (Bernese Oberland)

Places of interest Summer (Wallis)

Exhibitions, Activities and Shows

Children's days, Holiday Help

For Hire & over night stops

Eating out

Travel reductions

Health, Travel & Insurance

Home

"IN DUTCH" Netherlands

  Supplements Cross-channel  from UK

Contact us

Conditions of use

Site Map

 

 

 

 

Onze managers bieden u een uitgebreide service van aankomst tot vertrek, zij zijn normaal gesproken ís morgens beschikbaar tot 10.00 uur. In de namiddag van

16.00 Ė 22.00 uur kunt u bij hun terecht als u hulp of informatie nodig hebt. Is er iets stuk, heeft U iets te kort of dient er iets gerepareerd te worden laat u ons dit dan zo snel mogelijk weten, wij zullen er dan voor zorgen dat u een aangenaam verblijf hebt.

 

Managers taken: vervangen gasflessen, verhuur linnen, reisinformatie, reiskaartjes, weersvoorspellingen, nood situaties etc.

 

Bedrijfsregels: Geen huisdieren; geen tenten plaatsen tussen de caravans; geen draagbaar vuur of kandelaars in de caravans; parkeerplaats voor 1 auto op uw plaats. (extra parkeerplaats is beschikbaar tegen een kleine vergoeding)

Indien u een dag weggaat: Zorg dat alle ramen en deuren gesloten zijn, dat alle verwarmings- en kookapparatuur uit staat en dat de parasol dicht is, dit omdat de Alpen wind (fŲhn) snel en zonder waarschuwing kan opsteken.

Bij uw vertrek: Wij verwachten dat u de accommodatie opgeruimd en schoon achterlaat. Denkt u eraan om vuilnisbakken, zout en peper potjes en de stofzuiger leeg te maken. Schoonmaakbenodigdheden zijn beschikbaar via onze managers. Deze regels zorgen ervoor dat iedereen een plezierige vakantie heeft en dat wij aan de hoge eisen kunnen blijven voldoen, die u als klant van ons verwacht. 

Noodtoestanden en veiligheid: Let op vuur.

Gebruik geen open vuur, kandelaars of andere apparaten. De caravans zijn uitgerust met vuurdekens, en/of brandblussers. Bij het uitbreken van brand: Sla onmiddellijk alarm bij de receptie of bij de managers.

Alpen regio waarschuwing: Sterke (na)winden, regen en hagelbuien komen plotseling op, deze kunnen veel schade aanrichten.

Dus ongeacht het weer: Als u weggaat zorg dan dat alle ramen en deuren gesloten zijn, en dat alle apparatuur afgesloten en uitgedraaid is.

 

Belangrijke informatie:            

                                                Aankomst: Na 15.00 uur.
                                                Vertrek:    Voor 10.00 uur.

Neem contact op met de manager of de vaste bewoner. Hier ontvangt u uw sleutel, (er dient borg betaald te worden) U wordt begeleid naar uw accommodatie.
vergeet niet als u weggaat uw borg voor de sleutel weer te innen.

Laat het ons van tevoren weten indien u laat (na 22.00 uur) terugkeert of arriveert.

Indien u vertraging opgelopen heeft zullen onze managers een routekaartje achterlaten bij hun caravan zodat u de weg kunt vinden naar uw accommodatie. De deur van uw caravan zal open zijn en het licht in de keuken is aan.

Met uw definitieve papieren, krijgt u van ons een map met de ligging van de managerslocatie en uw accommodatie in geel aangegeven. (Het kan gebeuren dat de locatie verschillend is als de door uw boekingskantoor aangegeven locatie.)

Algemene schoonmaak en reparaties worden uitgevoerd tussen het verlaten en inchecken door/van nieuwe klanten. Het is echter uw verantwoording dat de caravan schoongemaakt en gepoetst wordt voordat u vertrekt. Gratis schoonmaakmiddelen kunt u verkrijgen bij de managers. Om ons te helpen om dit proces correct te laten verlopen is uw accommodatie niet beschikbaar voor 15.00 uur. Op de dag van aankomst, als u beschadigingen of tekorten constateert, geef dit dan zo spoedig mogelijk voor uw vertrek door aan de manager/eigenaar.

Zo zorgt u ervoor dat wij aan onze hoge kwaliteitseisen blijven voldoen.

Indien u te maken krijgt met een noodsituatie in uw accommodatie:

-          Evacueer alle personen

-          Verwittig de managers of de receptie

-          Neem geen onnodige risicoís.

In geval van een medische noodsituatie:

-          Verwittig de managers

-          Het ziekenhuis van Interlaken is gelegen op 4 km afstand.

Na 22.00 uur ís avonds in het hoogseizoen hebt u de campingwacht nodig om de slagboom te kunnen openen.

Deze gids bevat belangrijke telefoonnummers.

Bewaar deze gids op een zichtbare plaats, zodat u hem bij noodgevallen snel bij de hand hebt.

Te huur: Bij onze managers kunt u (tegen borg) verschillende zaken huren, zoals:
- Beddengoed (1 en 2-persoons)

- Kleine elektrische ovens

- T.V. toestellen

Interlaken: Recreatieve mogelijkheden.
Er is een veelvoud aan recreatieve mogelijkheden voor alle leeftijds categorieŽn. Enkele voorbeelden: Golfbaan met 18 holes, zeilen, windsurfen, paardrijden, fietsen, para zeilen, waterskien, duiken, binnen en buitenzwemmen, binnensportaccommodaties, vissen en diverse wandelmogelijkheden van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Verder zijn er nog diverse mogelijkheden voor jong en oud.

Zeilen en windsurfen.
U kunt uw eigen boot meebrengen. Alle boten langer dan 2.5 meter of gelijkwaardige vaartuigen met of zonder zeil moeten voorzien zijn van een officiŽle nummerplaat, zichtbaar voor de politie. Kleine vaartuigen en kanoís moeten binnen 200 meter uit de kant blijven van het meer om zonder vergunning te mogen varen.

Vissen.
Is toegestaan aan de rand van het meer, maar niet in de natuurreservaten. Een vergunning is nodig voor het vissen op rivieren en vanuit boten. De vergunning is te verkrijgen bij de lokale V.V.V.

Winter.
Het winterseizoen loopt van kerstmis tot april. Er zijn vele winter wandelingen mogelijk. Er zijn goede en gedetailleerde kaarten beschikbaar van alle wandelwegen in de diverse gebieden. De meeste zomerpaden zijn ook na de winter open. Vraag naar de meest actuele brochures en wandeltickets.

SkiŽn.
Elke stad heeft zijn eigen skipistes en langlaufroutes. Tickets en ski passen zijn overal verkrijgbaar. Vraag naar de meest actuele brochures met mogelijkheden in de diverse regioís.

Lokale service.
Er is een vaste busverbinding van Interlaken naar Thun. De bus stopt bij de camping.
Route 21, bus nr. 6

De rondvaartboot legt aan op ca. 600 meter van de camping (bij Neuhaus).

Boodschappen.
Uw boodschappen kunt u het beste doen bij de Migros, Coop of Denners supermarkt in Interlaken. Voor de dagelijkse benodigdheden kunt u terecht in de winkel op de camping. Deze winkel is in de zomerperiode geopend van 8.00 Ė 20.00 uur (hoogseizoen). In het voor- en naseizoen is de winkel tussen de middag twee uren gesloten.

Seizoensgebonden faciliteiten
.
Denkt u er aan dat er in het voor-en/of naseizoen beperkte openingen en bezoekmogelijkheden zijn. Sommige attracties kunnen gesloten zijn. Vanaf de week na Pasen tot eind mei zijn verschillende transportmogelijkheden in de bergen gesloten. Na 31 oktober zijn verschillende liften en banen voor 4 weken gesloten voor het jaarlijkse onderhoud.

Tickets

 Toegangskaarten: In Zwitserland bestaat de mogelijkheid om tijdens het reizen met verschillende (kortings) kaarten te werken. Bij de managers kunt u de volgende kortingskaarten kopen: (Š contant).
Gastenkaart: Gratis kaartje dat recht geeft op een kleine korting bij lokale attracties  bijv. het zwembad en de midgetgolfbaan.
Junior Kaart: Deze is bestemt voor jeugdigen, jonger dan 16 jaar onder begeleiding van de ouders, deze kaart geeft recht op gratis reizen met alle Zwitserse transportsystemen. De kaart is m.n. gericht op gemotoriseerd vervoer. (kosten 10 Zw. Fr.)

Regional Pas: Deze is bestemd voor totaal en regionaal vervoer. De pas geeft recht op gratis vervoer gedurende 3, 4 of 5 dagen op bepaalde trajecten en gedurende 5 tot 15 dagen reductie.

Als deze kaarten eenmaal uitgegeven zijn, zijn deze kaarten niet meer inleverbaar. De managers kunnen u helpen bij het uitzoeken van een kaart die het beste bij uw omstandigheden past.

Gezondheid: Indien u assistentie of hulp nodig hebt kunnen de managers u helpen. Zorg dat u eventueel benodigde gezondheidspapieren bij u hebt. Hebt u speciale (wekelijkse) zorg nodig, regel dat dan van te voren met uw dokter. Deze kan afspraken maken voor u in Zwitserland.
Paspoort/Overige papieren: Zorg dat u benodigde documenten (I.D. kaart of paspoort) in orde zijn, regel dit tijdig.

Plattegronden: Algemene plattegrond van de accommodaties. Alle tekeningen geven de globale maten en indelingen weer. Indelingen kunnen variŽren, bekijk a.u.b. de laatste brochure, om te weten te komen welke accommodatie het beste bij u past.

 

 
  Last modified: March 02, 2012