Since 1969

Holiday Guide to Switzerland

From UK

By Sea

By Rail

By Air

Interlaken Stations Ost/West, Buses & Taxis 

Accommodation  at Manor Farm

Manor Farm (Camping 1)

Places of interest Summer (Bernese Oberland)

Winter (Bernese Oberland)

Places of interest Summer (Wallis)

Exhibitions, Activities and Shows

Children's days, Holiday Help

For Hire & over night stops

Eating out

Travel reductions

Health, Travel & Insurance

Home

"IN DUTCH" Netherlands

  Supplements Cross-channel  from UK

Contact us

Conditions of use

Site Map

 

 

 

 

Informatie

Deze informatie geeft een globale standaard indeling. Indien  u meer informatie wilt, neem dan contact met ons op.

Aanbevolen uitstapjes/bezienswaardigheden.

Onderstaande lijst met uitstapjes is samengesteld om U te helpen bij het plannen van uw vakantie (indeling). Wij hebben geprobeerd de belangrijkste bezienswaardig-heden op een rij te zetten. Er zijn zoveel mogelijkheden om te doen of om te zien, dat het moeilijker is om iets weg te laten als toe te voegen. Het weer is zeker in het voorseizoen onvoorspelbaar. Wij hebben een simpele tabel bijgevoegd om u te helpen.

Natte, Regenachtige dag:   L
Gure dag:                         
K
Zonnige dag:                     
J

Winter:                              W

 

L K W   Interlaken.
Zoals de naam al zegt is het stadje gelegen tussen twee meren, de Thunerzee en de Brienzerzee. Interlaken ligt ca. 1.5 km vanaf de camping in het hart van het Berner Oberland. Er zijn twee musea, een kaasmakerij in het kleine kaasdorp, een bloementuin bij de Kursaal, rijtuigjes, een casino en modelspoorlijnen. Interlaken heeft zijn eigen berg de Harder Kulm, hier kun je een panorama trein nemen naar de top. Op de top kun je relaxen in de tuin van het bergrestaurant en genieten van het geweldige uitzicht over Interlaken en omringende bergen.

L K W    Bern.
De hoofdstad van Zwitserland is gesticht in 1191 en is voornamelijk gebouwd van hout. Het grootste gedeelte van Bern is in 1405 afgebrand en herbouwd in steen, het meeste staat er nog. In 1798 viel Napoleon en zijn manschappen Bern binnen, dit resulteerde in de val van het oude regime. Vandaag de dag wordt Bern geleid door de confederatie. Als u in Bern bent, bezoek dan de parlementsgebouwen, de kathedraal, de klokkentoren, de Botanische tuinen, de gevangenistoren, de markt en vergeet vooral de Berner beren niet. (4-6 uren)

L K W    Luzern.
Een superieure interval tegen de achtergrond van bergen, historische kerken, de prachtige 14e eeuwse brug, watervallen en vele musea (5 uur)  Het Zwitsers transportmuseum (4 tot 5 uur), de Picasso collectie en het Wagner museum.

J K W    Grindelwald.
Wereldberoemd om zijn wandelroutes en uitzichtpunten, die talrijk zijn. Met de kabelbaan en gondels naar de mooiste uitzichtpunten van de vallei en naar de Männlichen. Met de bus naar de Bussalp en wandelen naar de First.

J            Schilthorn-Piz Gloria.  
Bezoek het draaiende restaurant beroemd van de James Bond film. De adembenemende kabelbaan is de langste in het Berner Oberland. Vanuit het restaurant hebt u een magnifiek uitzicht over meer dan 200 bergtoppen. Op een heldere dag kunt U de Mont Blanc en Pilatus zien liggen. (4-5 uren)

L K       Trummelbachfallen.
Dit is een waterval die gevoed wordt door 10 gletsjers in de berg. De Trummelbach voert het water af van de gletsjer van de Jungfrau, Monch en de Eiger. Bij volledige stroming valt er 18.000 liter water per seconde naar beneden, waarbij 20.000 ton per jaar aan stenen en puin meegesleurd worden. De Trummelbach waterval is de enige door gletsjers gevoede waterval in Europa binnen in een berg die voor publiek toegankelijk is. (3 uren)

J           Stechelberg.
Ligt aan het eind van het Lauterbrunnendal. Vanuit Stechelberg kunt u de kabelbaan nemen naar de Schilthorn, de reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Er zijn ook meerdere wandelingen mogelijk naar de bergen, deze zijn allen zeer goed aangegeven.

J          Stechelberg/Steinberg.
Deze wandeling vindt elke dag plaats van Stechelberg in de vallei van Lauterbrunnen naar Steinberg. (U passeert 1 hotel en als u geluk hebt bereikt u het 2e hotel). Het is een prachtige omgeving met de mooiste plaatselijke natuur. U kunt met de plaatselijke wandelclub meelopen, informatie hierover kunt U in de VVV van Lauterbrunnen krijgen. Parkeren kunt U het beste aan het eind van de vallei in Lauterbrunnen en van hieruit kunt u op verschillende manieren de bergen in trekken.

J           Männlichen.
Vanuit Grindelwald kunt U genieten van een van Europa’s langste gondels met een spectaculair uitzicht over de plaatselijke bergen van de Schilthorn en de Jungfrau. In Wengen kunt u met de kabelbaan naar de Männlichen. Van hieruit kunt u een makkelijke wandeling maken naar de Kleine Scheidegg.

J K       Stock.
Dit ligt op een kleine afstand aan de weg naar Kandersteg. Een kabelbaan neemt U mee naar Sunnbüel in het middelpunt van de bergen. Dit is een waar paradijs voor wandelaars.

J W       Adelboden.
Hier ligt het hoogste bergdorp, bereikbaar via de verharde weg. Met uitzicht over de met sneeuw bedekte bergtoppen en de bloemrijke weilanden. Hier bereikt U een oase van rust en ruimte met meerdere stoeltjesliften, kabelbanen en wandelroutes. Deze kunt U met de auto of per bus bereiken. (5 uren)

J           Habkern/Schwendi.
Een natuurpark met veel natuurschoon en makkelijke bereikbaarheid. U zult zich afvragen waarom u er nog niet eerder bent geweest. Te bereiken door van Interlaken naar Habkern te rijden, door het dorpje heen en alsmaar volgen. U bereikt dan een tolweg, daarna moet u nog 12 a 13 kilometer rijden. Gaat u nog verder dan bereikt u het natuurpark.

J W    Jungfraujoch – Het hoogste punt van Europa
(Wereld erfgoed UNESCO)
Hier ligt het hoogst gelegen treinstation van Europa, 3454 m + NAP. Waarschijnlijk is dit de beroemdste treinreis in Zwitserland. De sensationele reis door het Alpen wonderland van sneeuw en ijs, mag U niet missen. Het mooie en afwisselende landschap verandert naarmate U met de trein hoger klimt naar de Eiger. De grasvelden gaan over in met sneeuw bedekte hellingen, gletsjers en sneeuwlandschappen. Op de top vind u uitkijkpunten, onderzoekscentra, tentoonstellingen, het ijspaleis en het restaurant. Vergeet U niet om zonnebrillen en passende loopschoenen mee te nemen. Dit uitstapje is niet geschikt voor mensen met astma of hartproblemen. De reis van uw leven. (6-7 uren).

L K W  Thunersee.
De Thunersee is de warmste van de twee meren, waar alle varianten van watersport mogelijk zijn. Rondom het meer liggen vele interessante steden met hun kastelen. Het kasteel en de kerk dateren uit de Middeleeuwen. Spiez bezit een haven, ideaal voor een avondwandeling. Een rondvaart met de boot op de Thunersee is erg relaxed, u kunt dan genieten van het geweldige uitzicht. De rondvaart vanaf Interlaken duurt ongeveer vier uren. U kunt de boot op verschillende stopplaatsen verlaten.

L K W   Thun.
Thun is een fascinerende middeleeuwse stad met smalle beklinkerde straatjes in het oude gedeelte. Hoog boven de stad ligt een kasteel met 4 torens. Thun is erg geschikt om te winkelen met een breed scala aan winkels. De winkels zijn op maandag gesloten tot 13.00 uur.(3-4 uren)

J K       Oberhofen.
Oberhofen is erg bekend door het kasteel gelegen aan het meer, dat een aparte dakconstructie heeft. Het kasteel is het beste te zien vanaf een boottocht op het meer. De kasteeltuinen zijn prachtig en genoemd naar Sir Winston Churchill. (3-4 uren)

J          Beatenbucht.
Een korte kabeltrein rijdt naar de bergstad Beatenberg. Van hieruit hebt u een magnifiek uitzicht over de bergen van Eiger, Monch en Jungfrau en de Thunersee. Vanaf Beatenberg kunt u met de kabelbaan naar de Niederhorn, met een panoramisch uitzicht over het Berner Oberland.

L W      Beatusholen.
Bezoek de grotten in Beatusholen met prehistorische grotwoningen. De route die goed verlicht en aangegeven is, brengt u naar een diepte van ca. 1000 meter. De ingang van de grotten kunt u bereiken middels een wandeling van 10 minuten vanaf de parkeerplaats. (2-3 uren)

J          Kandersteg/Stock/Gemmi Pas.
U rijdt naar Kandersteg, van hieruit gaat u met de kabelbaan naar Stock. U kunt wandelen naar Leukerbad of Goppenstein en terugreizen met de trein naar Kandersteg. (dit duurt een hele dag) Zorg voor een goede kaart. Terug keren met de kabelbaan is ook mogelijk.

J K W   Kandersteg.
Een leuke stad met uitzicht op de Dolderhorn en Blümlisalp bergen. Vanuit Kandersteg kunt u met uw auto op de trein via de Lötschberg-Simplon pas naar Italië reizen. U kunt ook met de kabelbaan en via een ontspannen wandeling naar de Oeschinensee. Hier heeft u een spectaculair uitzicht op de bergen en er loopt een verband van wandelpaden terug naar Kandersteg. (5-uren)

J           Kandersteg/Lötchental.
Hoewel het een lange dag wordt is het toch de moeite waard om een geheel ander deel van Zwitserland te zien. Dit met de mogelijkheid om naar een gletsjer te wandelen op het eind van de vallei. Route: Interlaken-Spiez-Frutingen-Kandersteg-trein naar Goppenstein. In Goppenstein niet naar beneden reizen naar de Sion vallei, maar links aanhouden en de weg afrijden. Dit duurt ongeveer 30 minuten, onderweg zijn vele interessante stopplaatsen.  

J            Rothorn.
Vanuit Brienz neemt u een van de laatste stoomtreinen in Zwitserland naar de top van de Rothorn. Deze ligt op een hoogste van 2350 meter. Onderweg passeert u bossen en  met gras bedekte hellingen. Het uitzicht is adembenemend. (4-5 uren)

J L K    Ballenberg.
Dit is het culturele openlucht museum gelegen bij Brienz. In dit openlucht museum vindt u nagebouwde huizen en boerderijen uit alle regio’s van Zwitserland zoals die jaren geleden gebouwd werden, verspreid over meer dan 50 ha. U krijgt volledig inzicht in het leven en werken van de Zwitsers door de jaren heen. Als u  Ballenberg in het weekend bezoekt, zijn er meerdere demonstraties b.v. kaas maken, spinnen, hout kloven, manden maken enz. Indien u alles wilt zien hebt u zeker 4 a 5 uren nodig en kunt u het beste comfortabele schoenen dragen.

J L W    Brienz.
Is een mooi stadje gelegen aan het meer, dat erg bekend is door zijn houtsnijwerk. Het meeste houtsnijwerk wordt nu gedaan in plaatsen rondom Brienz. Er is nog steeds een school voor houtsnijwerk in Brienz. Hier kunt u de houtsnijders aan het werk zien.

J K        Meiringen/Rosenlaui.
Een mooi wandelgebied met uitzicht op de vallei van Grindelwald. Bezoek de watervallen. Richting: Interlaken-Brienz-Meiringen. Kort na het passeren van Meiringen via de rotonde naar Innertkirchen neemt u een smalle weg naar Schwarzwald alp of Rosenlaui, volg deze weg tot het einde.

J          Gunten/Sigrisswill/Thun.
Via de Noordelijk route naar Thun kunt u rechtstreeks naar de heuvels van Gunten rijden (goede kaart is noodzakelijk). Hierbij hebt u een spectaculair uitzicht op de Thunersee. Als u de route nauwkeurig volgt keert u net buiten Thun terug. Route: Thun via Beatenberg, volgen tot u het bordje Aeschlen ziet liggen aan de rechterkant. Volg de heuvel op tot u een klein bordje met Thun ziet, volgen door het bos. U passeert een ziekenhuis aan de achterzijde van Thun.

J           Fischertal.
Neem de Lötschberg trein naar de Sion vallei, reizend via de Furka pas passeert u verschillende mooie steden. In het  stadje Mörel kunt u de kabelbaan nemen naar de Riederalp met een panoramisch uitzicht op de Goms vallei. In Betten kunt u de kabelbaan nemen naar Bettmeralp of Bettmerhorn, met een uitzicht van 360 graden over de prachtige valleien. Vanuit Fiesch kunt u met de kabelbaan naar de Fieschalp en de Eggishorn waarvandaan u uitzicht hebt op de Aletschgletsjer , de Jungfraujoch, de Furka pas en naar Italië. Overal zijn prachtige wandelroutes en uitstap mogelijkheden.

J K W   Lauterbrunnen.
Lauterbrunnen noemt men ook wel de vallei van de watervallen. Als u de vallei in rijdt zult u wel zien waarom. De meest spectaculaire waterval is Staubbach, ook wel het bruidsluier genoemd. Vanuit Lauterbrunnen kunt u met de kabelbaan en trein naar Grütschalp. Hier kunt u wandelen naar Mürren of met de trein.
Aan de weg van Lauterbrunnen naar Stechelberg ligt een Heli-haven.

U kunt hier een helikopter huren om een rondvlucht te maken en als een vogel de bergtoppen bekijken.


J W       Lauterbrunnen/Isenfluh/Sulwald.
Hier is een paradijs met bloemen. U kunt hier altijd op goed geluk in de wildernis terecht. Boven aan de kabelbaan volgt u de bordjes met Aussichtpunkt, hier krijgt u een prachtig uitzicht over Wilderswill. Route: Naar Lauterbrunnen passeert u het Zweilütschinen spoorwegstation na 1,5 km volgt u de aangegeven route. U kunt de weg vervolgen met de auto of bij het station de bus nemen naar Isenfluh, dan wandelen naar Sulwald of dit doen met de kabelbaan. Mooi wandelgebied.

J W       Mürren.
Dit is een verkeersvrij stadje, gelegen op 1500 hoogte. U kunt hier wandelen op de vele wandelpaden of de kabelbaan nemen naar de Schilthorn Piz Gloria. Hier ligt het beroemde draaiende restaurant uit de James Bond film. Hier hebt u een schitterend uitzicht over de bergen.

J           Wengen.
Wengen, dat ook een verkeersvrij stadje is kunt u bereiken vanuit Lauterbrunnen met de trein. Wengen ligt hoog boven de vallei aan de tegenovergestelde zijde t.o.v. Mürren. Wengen is beroemd om zijn snelle ski pistes in de winter.

J L K  Papilorama.
Dit is een mini wereld met vlinders en kleine dieren in een noctorama. De klok wordt elke 12 uur verzet zodat u de nachtdieren niet kunt missen. Te bereiken via Bern naar Lausanne, bevind zich vlak buiten Keizers.

J         Zweisimmen.
Vanuit Zweisimmen loopt er een charmante gondelbaan naar de Rinderberg met een spectaculair uitzicht. Er is een gemakkelijke wandelroute terug naar uw transportmiddel. Route: Interlaken-Spiez-Zweisimmen en parkeren dicht bij het station.

J K     Simmental.
Een lange vallei die u brengt naar Gstaad in de Jaun pass. U kunt stoppen in Erlenbach en de kabelbaan nemen naar de Stockhorn. De kabelbaan glijdt gemakkelijk over dalen en bossen. Halverwege kunt u uitstappen bij een schitterend meer waar verschillende wandelingen mogelijk zijn. (5-uren)

J          Eriz/Innereriz.
Mooi wandelgebied met een natuurreservaat achter de Niederhorn. Route: Thun-Steffisberg, dan naar Luzern. Houdt u ogen open want de enige afslag ligt op ca 15 km, vlak achter een huis. Na ca. 8 km de weg volgen komt u in Eriz, als u de weg blijft volgen komt u in Innereriz.

J K      Guttannen kristal museum.
Alleen te bereiken met een bus vanaf de Grimsel pass naar het meer. Onder het meer bevindt zich de hydro-elektrische watercentrale en de fascinerende omgeving.

J          Joch Pass.
Dit gebied is een natuurgebied met in het wild levende marmotten, bloemen en reptielen. Route: Interlaken-Brienz-Meiringen-Innertkirchen, dan na ongeveer 3 á 4 km. na de Sustenpas links afslaan naar Engstlen/Joch Pass. Na 3 a 4 km moet u tol betalen waarna u na ca. 7 km op een grote parkeerplaats komt, u moet dan nog 5 minuten lopen naar het meer.

J           Bergpassen.

Drie bergpassen: Susten/Grimsel & Furka.
Rij van Interlaken naar Meiringen, dan de bordjes volgen met Innertkirchen. U komt dan bij de Grimselpas en vervolgt de weg in de bergen. Aan de top aangekomen op 2135m. hoogte volgt u de route naar Andermatt, U bent dan op de Furka pas. Bezoek de Rhone gletscher, U kunt er binnen in kijken en ziet de gletscher vanuit een ander perspectief. Kijk of u de marmotten kunt zien spelen op de berghellingen. Let ook op de roze bloemen van de bergroos. U kunt ook de weg nemen over de Sustenpas en terugrijden naar Innertkirchen.

J   Drie andere bergpassen          Col du Pillon, Col du Mosses & de Jaun pas.
Volg de aangegeven route door het Simmental dal door de schilderachtige dorpjes Zweisimmen, Gstaad, Gsteig, Col du Pillon, Col des Mosses, Chậteau d’Oex en Gruyeres. Gruyeres is beroemd om zijn kazen en kastelen. Ooit was Gruyeres de hoofdstad van een middeleeuws hertogdom. Je kunt nog steeds de overblijfselen zien uit deze tijd aan de bouwstijl van huizen en kastelen. Verlaat Gruyeres en neem de weg naar Broc (Nestlé Chocolade fabriek) en neem de weg terug over de Jaun pas via Charmey om via deze route terug te keren naar de Simmental vallei.

Een overzicht van de Zwitsers, hun taal en het weer.

De Zwitsers.
Het karakter van de Zwitsers wordt voor het grootste gedeelte bepaalt door hun grondigheid en precisie, ze willen alles correct  en precies uitvoeren. Men denkt dat de Zwitsers door het bedwingen van de bergen ook hun eigen natuur gevormd hebben. Zij maken zichzelf ondergeschikt aan de regels om er zo het meeste van te kunnen profiteren. Buschauffeurs zijn altijd punctueel, zij proberen op de seconde nauwkeurig te zijn. De chauffeur zal dan ook wachten met zijn hand op de rem, voet op de pedalen en de ogen gericht op de klok om op de seconde precies te kunnen  vertrekken. Toch zullen zij altijd wachten op laatkomers. De wet is gemaakt voor iedereen, gerechtigheid zal er voor alle burgers zijn. Zij verwachten waar voor hun geld, maar zij geven ook waar voor hun geld.

Zwitserse taal.
Duits, Frans en Italiaans zijn de drie officiële talen. De meeste Zwitsers spreken Engels. In theorie zijn de talen gelijkwaardig. In officiële publicaties en wetgeving worden alle drie de talen gebruikt. In de praktijk komt Duits eerst en Italiaans altijd als derde. De Duits sprekende Zwitsers zullen hier nooit de nadruk op leggen.

Zwitsers weer.
Het weer in Zwitserland is erg veranderlijk door verschillen in klimaat en hoogte. Dit maakt het bijna onmogelijk om te zeggen welk seizoen het beste geschikt is om Zwitserland te bezoeken. Als het middelpunt van Europa’s meest spectaculaire natuurgebied, heeft het Berner Oberland een superieur klimaat. De lucht is erg zuiver en schoon en vormt ook al jaren het geheim van een goede gezondheid. In zijn algemeenheid is het weer in de lente erg wisselvallig en zijn de zomermaanden meestal droog en zonnig.

Winter.
Het winterseizoen loopt van kerstmis tot april. Er zijn vele winter wandelingen mogelijk. Er zijn goede en gedetailleerde kaarten beschikbaar van alle wandelwegen in de diverse gebieden. De meeste zomerpaden zijn ook na de winter open. Vraag naar de meest actuele brochures en wandeltickets.

Skiën.
Elke stad heeft zijn eigen skipistes en langlaufroutes. Tickets en ski passen zijn overal verkrijgbaar. Vraag naar de meest actuele brochures met mogelijkheden in de diverse regio’s.

Lokale service.
Er is een vaste busverbinding van Interlaken naar Thun. De bus stopt bij de camping.
Route 21, bus nr. 6

De rondvaartboot legt aan op ca. 600 meter van de camping (bij Neuhaus).

Boodschappen.
Uw boodschappen kunt u het beste doen bij de Migros, Coop of Denners supermarkt in Interlaken. Voor de dagelijkse benodigdheden kunt u terecht in de winkel op de camping. Deze winkel is in de zomerperiode geopend van 8.00 – 20.00 uur (hoogseizoen). In het voor- en naseizoen is de winkel tussen de middag twee uren gesloten.

Seizoensgebonden faciliteiten.
Denkt u er aan dat er in het voor-en/of naseizoen beperkte openingen en bezoekmogelijkheden zijn. Sommige attracties kunnen gesloten zijn. Vanaf de week na Pasen tot eind mei zijn verschillende transportmogelijkheden in de bergen gesloten. Na 31 oktober zijn verschillende liften en banen voor 4 weken gesloten voor het jaarlijkse onderhoud.

Interlaken: Recreatieve mogelijkheden.
Er is een veelvoud aan recreatieve mogelijkheden voor alle leeftijds categorieën. Enkele voorbeelden: Golfbaan met 18 holes, zeilen, windsurfen, paardrijden, fietsen, para zeilen, waterskien, duiken, binnen en buitenzwemmen, binnensportaccommodaties, vissen en diverse wandelmogelijkheden van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Verder zijn er nog diverse mogelijkheden voor jong en oud.

Zeilen en windsurfen.
U kunt uw eigen boot meebrengen. Alle boten langer dan 2.5 meter of gelijkwaardige vaartuigen met of zonder zeil moeten voorzien zijn van een officiële nummerplaat, zichtbaar voor de politie. Kleine vaartuigen en kano’s moeten binnen 200 meter uit de kant blijven van het meer om zonder vergunning te mogen varen.

Vissen.
Is toegestaan aan de rand van het meer, maar niet in de natuurreservaten. Een vergunning is nodig voor het vissen op rivieren en vanuit boten. De vergunning is te verkrijgen bij de lokale V.V.V.

Actieve sporten.
Paraglijden, raften, waterskieën, bergbeklimmen, ballonvaarten. In feite zijn alle moderne sporten mogelijk in de locatie van Interlaken. Reserveren is mogelijk bij het hoofdkantoor, vraag naar de mogelijkheden bij de managers of de V.V.V.

 

Bergbeklimmen, wandelen.
Dit is erg populair en mogelijk op diverse duidelijk aangegeven paden en routes. Dit zowel in de dalen als in de bergen. Kies een route die bij uw conditie en mogelijkheden past. Overschat uzelf niet.

 

Uitstapjes in de avonduren.
- Willem Tell (Duits gesproken):

Deze voorstelling wordt uitgebeeld in het openlucht theater net buiten Interlaken (alleen in het hoogseizoen).

Folklore avonden:
Worden gehouden in de Kursaal te Interlaken, samen met volksdansen en jodelen.
Stoomboot:

Rondvaarten met de stoomboot met dans mogelijkheden (hoogseizoen).

Nachtclubs/disco’s:

Diverse mogelijkheden.
Restaurant:

Vele uitstekende en gevarieerde restaurants aanwezig.

Persoonlijke check lijst:
Verzekeringspapieren.
Rijbewijs.

Autoverzekering.
Autopapieren.
Belangrijke telefoonnummers.
Adressenlijst.

 

Service:

Krankenmobilien

verhuurservice en rolstoelen.  
Aareckstrasse 6.  tel. 0786732139  of 0792772857
Geopend: Maandag:          10.00 – 11.00
               Woensdag:        18.00 – 19.00
               
Donderdag:      14.00 – 15.00
               Zaterdag:          10.00 – 11.00


Zorg dat u alle benodigde papieren bij u hebt om uw vakantie te doen slagen.

Belangrijke telefoonnummers in e regio Interlaken, Zwitserland. Controleer de benodigde nummers, deze kunnen gewijzigd zijn.

Telefoonnummers

Ambulance   8262626

Ziekenhuis    8262626    

Apotheek      8228040
Brandweer    118                

Dokter          8220700  8235577

Politie           117         8265151

Taxi             0800 8611961
   

Noteer en/of kopieer de belangrijkste nummers en papieren en bewaar deze op verschillende plaatsen. Dit is bij verlies of diefstal van groot belang.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Last modified: March 02, 2012